Tanfolyamok

Furcsa látvány, e sportág szerelmesei két bottal gyalogolnak. De épp e két bot miatt váli sokkal intenzívebbé a mozgás: a Nordic Walking megdolgoztatja szinte az összes izmodat, fokozza a zsírégetést, és a karjaidat, hátizmodat is intenzívebb munkára készteti. 
Ha szeretsz a természetben lenni, és a hagyományos gyaloglásnál valami “pörgősebbre” vágysz, akkor a Nordic Walking-ot pont neked találták ki!
De érdekes módon akkor is, ha egészségügyi problémákkal küszködsz… Íme néhány érv, ami miatt ez az egyszerű mozgás több, mint aminek látszik.
Te diktálod a tempót
Ízületi problémákkal küszködsz, vagy van rajtad némi felesleg? A nordic walkinggal ez nem okoz problémát, hiszen a teljesítendő távot és a sebességet is te határozod meg! A helyes technikát hamar megtanulhatod (akár egy háromórás alaptanfolyamon), a botok használata pedig csökkenti az ízületek terhelését.
Nem kerül sokba
Ehhez tényleg nincs szükséged másra, mint egy kényelmes cipőre és egy pár jó botra.  Regisztrálj be a honlapon eseményértesítőre, és akkor heti egy hírlevélben tájékoztatlak a hétvégi túrák konkrét helyszínéről és időpontjáról, és már nyomhatjuk is!….. De a közeli parkba vagy erdőbe bármikor kimehetsz akár egyedül is, és nem kell alkalmazkodnod edzőterem órarendjéhez és időbeosztásához.
 Jót tesz a szívednek
A Nordic Walking serkenti a vérkeringést, fokozza az erek vérellátását, ezáltal csökkenti a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is. (Ez egy ténymegállapítás. 🙂 Olvasd el az egészségügyi hatások összefoglalóját, akár itt is megteheted:   Egy amerikai kutatás szerint már napi harminc perc séta is elég ahhoz, hogy csökkentsd az agyvérzés kialakulásnak kockázatát!
Felemeli a fejed
A speciális botok alkalmazása miatt a kar és a felsőtestünk izomzata többet teljesít és ez kifejezetten fontos a gerinc mély hátizmainak erősítéséhez. A botok helyes használatánál javul a testtartás és így aránylag rövid időn belül megszűnik a gyakori, sokszor évek óta tartó fájdalom a váll- és nyaki izomzatban. Természetesen erősíti a lábakat is és mindezek mellett nem terheli meg a szervezetet annyira, mint a futás.
Beindítja a fogyást
Fogyni akarsz, de a futáshoz nem vagy elég kitartó? Ne aggódj, mert az anyagcserét nemcsak a kocogás, de a tempós gyaloglás is serkenti! A Nordic Walking erre (is) tökéletesen alkalmas, hiszen éppen a zsírégető tartományban dolgozol. Persze ha kizárólag a gyaloglástól várod a fogyást, akkor a sarki buszmegállónál egy kicsit tovább kell sétálnod. 🙂
Csökkenti a stresszt
Egy stresszes nap téged is kikészít?
A friss levegő hatására oxigénnel telik meg a tüdőd, fokozódik az agy vérellátása, és javul a közérzeted is. Tegyél egy sétát a közeli parkban vagy erdőben! Létezik jobb stressz-űző módszer annál, minthogy a madarak csicsergését és a fák lombjának susogását hallgatod? A szabadban, a természetben, mint minden sport és mozgásformának, stressz csökkentő hatása van, nyugtat és oldja a feszültséget.
Ha teheted, indítsd már a reggelt kicsit másként: mielőtt dolgozni indulnál, “Nordic Walkingolj” egy órácskát és az egész napod jobb kedvű lesz!
Kikapcsol és szórakoztat
Amíg az edzőteremből úgy jössz ki, mint akit kifacsartak, addig egy kiadós Nordic Walking után feldobott vagy és jóleső fáradtságot érzel. A gyaloglás nemcsak az egészségednek és a közérzetednek tesz jót, de a kapcsolataidra is jó hatással lehet, hiszen nemcsak egyedül, de akár a pároddal, a családoddal vagy a barátaiddal is sétálhatsz! Gyere, próbáld ki Te is!Ne aggódj! Ha kezdőként vágsz bele, a Nordic Walking viszonylag rövid idő alatt sikerélményhez juttat! Ha sportoltál valaha, de már ezer éve csak ülsz :-), akkor az újrakezdés izgalmán és örömén kívül a teljesítményedet is fokozatosan növelheted. 
Ha csak bele szeretnél kóstolni ebbe a szép sportba, akkor erre a legjobb alkalom egy botkóstoló.
Ha komolyabban gondolod és meg szeretnéd tanulni a helyes technikákat, akkor gyere el a Nordic Walking tanfolyamra! (az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatsz a tanfolyamok részleteiről)

Egész napos Nordic Walking alapszeminárium (elmélet és gyakorlat)

3 órás Nordic Walking alaptanfolyam (csak gyakorlat)

 Ha még nem regisztráltál az időpont értesítésre, itt megteheted!