Miért jó?

Itt találod a főbb Egészségügyi hatások felsorolását!  

Itt egy Délmagyarország cikket találsz, ez is jó! 🙂

A Nordic Walkingot  “Mindenki sportjának” lehet nevezni

Magyarországon is egyre népszerűbb, mert ez a technika hasonlít a természetes emberi mozgásra. Könnyen elsajátítható, élvezetes sport, bármely életkorban és bármilyen edzettségi szinten kivitelezhető.

A speciális botok alkalmazása miatt a kar és a felsőtestünk izomzata többet teljesít és ez kifejezetten fontos a gerinc mély hátizmainak erősítéséhez. A botok helyes használatánál (!) javul a testtartás és így aránylag rövid időn belül megszűnik a gyakori, sokszor évek óta tartó fájdalom a váll- és nyaki izomzatban.

Természetesen erősíti a lábakat is, de nem terheli meg a szervezetet annyira, mint a futás. Hihetetlenül hangzik, mégis igaz, hogy a helyesen elsajátított Nordic Walking technika során az izmok 90 %-a dolgozik, azaz több, mint a futáskor!

A szabadban, a természetben, mint minden sport és mozgásforma,  stresszcsökkentő hatása  van, nyugtat és oldja a feszültséget.

Nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek is kedvelik ezt a mozgásfajtát, hiszen  a botok használata az egyensúlyérzetet növeli, így a gyaloglásnál biztonságérzetet ad és tehermentesíti az esetlegesen fájó ízületeket.

A Nordic Walking alkalmas az egészséget veszélyeztető betegségek, legfőképpen a szív- és érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás, agyvérzés, szívinfarktus, időskori/II-es tipusú cukorbetegség) megelőzésére. Az évek során megismert cukorbetegek közül jónéhányan beszámoltak arról, hogy mióta rendszeresen Nordic Walkingoznak, a vércukorszintjük és közérzetük jelentősen és tartósan javult.

Túlsúlyosak, sportot elkezdők és újrakezdők számára is ideális,  valamint sérülések utáni rehabilitációban is segíthet a terhelés fokozatos beállításában.

Személyes tapasztalatom alapján azt látom, hogy mindazok, akik szakember segítségével sajátították el a helyes technikát – biztonságosan (az ízületeiket és a gerincoszlopot kímélve), de  hatékonyan tudják a Nordic Walkingot  alkalmazni.

Várlak a tanfolyamon, regisztrálni itt tudsz!

Nordic Walking 50 felett? Igen!     Kattints ide a részletekért!