Túra a Cserhátra

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 23/09/2017
Egész napos

Kategóriák


A hódmezővásárhelyi Nordic Walking partner-csapat, a Zöldlépés Egyesület  nyitott túrát szervez a Cserhát hegységbe. A túrára szeptember 8-a péntekig lehet nálam jelentkezni az ár, azaz 5000 Ft befizetésével.

A program:

Cserhátszentiván határában teszünk egy 8,5 km-es könnyű, de látványos túrát, a szintemelkedés összesen 154 m. A falu központjából indulunk, a kezdeti emelkedőt legyőzve végig megyünk a Szuha patak szurdokán, majd átvágunk egy nyíltabb terepen, ezt követően a Zsunyi patak medre mentén – a Hármas forrást érintve – visszajövünk a faluba. Utunk során háromszor keresztezzük a patakot, az átkelés azonban a köveken a botjaink segítségével megoldható. A túrát követően egy hollókői étteremben ebédelünk. Ezután, szabad program keretében, mindenki érdeklődésének megfelelően ismerkedhet a világörökség részét képező Ófalu nevezetességeivel. (Vár, Falumúzeum, Palóc Babamúzeum, Fazekasház, Palóc Játszóház, Gazduram Sajtboltja, Tájház, Szövőműhely, Kosaras, Guzsalyas, Szatócsbolt, Kalácsos, Kertek alja tanösvény, templom stb.)
A túra önköltséges. Étkezés biztosított.

Étkezés a hollókői várétteremben lesz.  

Választék:

-Palócleves +  gomolyás sztrapacska szalonnakockával

-Palócleves +  túrós palacsinta van.öntettel

-Rántott sertés szelet + rizibizi + vegyes saláta

Figyelem!

Az indulás és az érkezés is Hódmezővásárhelyről történik a kora hajnali és késő esti órákban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .