Szarvasi kirándulás

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 23/10/2022
Egész napos

Kategóriák


Nem szokásunk kirándulni, mi öntudatos nordicosok, de legalábbis TÚRÁZÓK 🙂 vagyunk. 

De ez a nap egy kirándulós, nézelődős TÚRA lesz, miközben nordicozunk. 

….azaz csak a hangsúlyok mások, plusz az utazás.

A lényeg: Szarvasra megyünk, a Körösvölgyi Állatparkba. Honlapjukon az alábbi bemutatkozó szöveg áll: „A Csáky-kastély egykori kertjében, az évszázados fákkal teli Anna-ligetben elterülő komplexumban, vendégeink testközelből ismerhetik meg a Kárpát-medencében egykor és ma honos állatfajokat. Találkozhatnak európai bölényekkel, szürke- és nádi farkasokkal, gím-, dám- és jávorszarvasokkal, őzekkel, borzokkal, rókával, hollóval, illetve megannyi vízimadárral az állatpark taván. A főépületben kialakított, összesen 7000 literes akváriumokban pedig a hazai vizeink halaiban gyönyörködhetnek a látogatók. Az Anna-liget parkjában egy nagyjából két kilométeres sétány mentén madárvolierek, ragadozóházak, lekerített vizes élőhely, mókusház, illetve nagy kifutók adnak otthont a több, mint 50 féle állatfaj, több száz egyede számára. A gyerekek kedvence az állatsimogató, a Kölyök-zug játszótér és a sok szabadtéri interaktív tanösvény elem.

A Körös-Maros Nemzeti Park Természeti Kincsei című interaktív kiállítás két szinten, több száz négyzetméteren ismerhető meg. Akik megéheznek, megszomjaznak, azok a Tölgy büfében megvásárolható Nemzeti Parki Termék védjegyes termékek mellett gazdag kínálatból válogathatnak. Az aktív turizmus kedvelői pedig a parkból indulva, a bámulatos Körös vidék megismeréséhez kerékpárt és kenukat is bérelhetnek. Csoportoknak 10 fő fölött, látványetetéseket, túravezetéseket is vállalunk.

Az Anna-liget ilyenkor mutatja egyik legszebb arcát. Érdemes hát az év utolsó napos időszakait kihasználni és felkeresni a helyszínt.” 

Szerintem ígéretes…. <3

A költségek és a program így alakul:

Találkozás: 8.30-kor a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium előtti parkolóban, utazás telekocsikkal Szarvasra. Útközben szükség szerint 🙂 Szentes környékén egy rövid megállás, 10 óra körül érkezés az Állatparkba. Túrázunk, körül nézünk – ameddig szeretnénk, de terveim szerint 2,5 – 3 óra hosszan.

Délután egy kis kitérővel „átugrunk” Békésszentandrásra a Szent András Sörfőzdébe: a szerencsések kóstoló után, a sofőrök kóstoló nélkül 🙂 vásárolhatnak otthoni fogyasztásra.  

Ekkorra már tuti jól fog esni egy meleg étel is, ennek még nem jelöltem ki a helyszínét, de meglesz! 

Egyébként pár szendvicset azért érdemes bedobni a hátizsákodba, jól fog esni menet közben.

Részvételi díj: 2000 Ft/fő + 500 Ft a botkölcsönzés, ha még nincsen sajátod, illetve az állatparkba 2.000 Ft  (ha többen leszünk 1.500 Ft) a belépő + útiköltség és a saját fogyasztásaid.

Jelentkezni szerda 22 óráig, kizárólag telefonon egyeztetve velem a +36209653966 tel.számon (így biztosan mindenkinek meglesz a tel.száma). 

Izgatottan várom, ki vállalja még a sörfőzde látogatást „szárazon” :-), mert még min. 1 autó és vezetője 🙂 kell ahhoz, hogy elinduljunk. De ha több autó összejön, még jobb! 

Szeretettel várlak, üdv és mosoly!

Kocsis Marcsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .