Lepkelesők napja

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 12/05/2019
14:00 - 16:45

Kategóriák


Találkozunk 14 órakor a Füvészkert bejáratánál, ahol egy trópusi esőerdőt idéző fóliaházban több száz Közép-Amerikából származó egzotikus pillangót lehet megfigyelni testközelből. A bábszekrényben lévő bábokból folyamatosan bújnak elő a lepkék, melyek azután a lepkekert növényei között élik mindennapjaikat, az etetőknél táplálkoznak, szemet gyönyörködtetően libbennek levélről-levélre vagy éppen a látogatók ruháján, karján landolnak. A sétautat bejárva közel 20 lepkefaj, 400 színpompás, trópusi képviselőjét nézegethetjük.

Igazán nem mindennapi élményt jelent ezeknek a különleges, nagy méretű, élénk színekben pompázó pillangóknak a megfigyelése és fotózása. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain. 

Figyelem! A  lepkesátorban nagyon magas páratartalom (70%) és hőmérséklet (30-35°C) lesz!

A látogatás után indul a túra. 🙂 Aki nem akar lepkéket nézegetni, jöjjön 14.45-re és a bejárattól együtt indulunk a Császár-töltés irányába, majd azon a egy eddig még veletek nem bejárt útvonalra.

A túra időtartama a szokásos 1,5 – 2 óra, betonon és földúton is haladunk majd.

Részvételi díj:  1000,- Ft/fő + 500 Ft a bot (ha még nincs sajátod) + a belépődíj.

A lepkekert:

“Külön belépőjeggyel látogatható:

FÜVÉSZKERT BELÉPŐ 950 Ft/ felnőtt +

felnőtt: 450Ft/fő

óvodás, diák, nyugdíjas, SZTE dolgozó/diák: 350Ft/fő”

Szeretettel várlak!

Bookings

Foglalás zárva erre az eseményre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .