Kéktúrázás napja

Map Unavailable

Időpont
Date(s) - 09/10/2021
Egész napos

Kategóriák


MI A KÉKTÚRÁZÁS NAPJA?

Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében.

A 2020-as debütáló rendezvény sikerére építve (Országos Kéktúra- 1 nap alatt – 2100 regisztrált túrázó) 2021. 10. 09 -én az Országos Kékkör bejárását hirdetjük meg.

Az Országos Kékkör 3 kéktúrarészén; az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) útvonalain, 143 túracsoporttal összesen több, mint 2550 km-t teszünk meg egy nap alatt együtt.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és természetjáró egyesületek szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.

A szegedinordic-csapat a Dél-alföldi Kéktúra szakaszon Zsombóról túrázik Sándorfalvára (kb . 15 Km-t).

Gyere velünk!!!

Találkozás Zsombón, az autóbusz állomáson  reggel 8.45-kor.

Minden részletet megtalálsz itt: https://kekturazasnapja.kektura.hu/

A létszám limitált, a mai napon/épp most még 14 hely van a túrára!!!

„Zsombó Jóbarát vendéglőjétől indulunk. Az Alföld természeti és történelmi alakulása érzékelhető ezen a túrán. Jó darabon aszfaltos úton haladunk, amiért kárpótol a Zsombói ősláp utunkba kerülése. A Zsombó határában fennmaradt zsombékos lápterületen ízelítőt kapunk az alföldi táj ősi képéről és élővilágáról, az egykori nagy kiterjedésű lápok maradványa által.

Ez a szakasz a sűrűn egymás után álló településekkel, vízes élőhelyek és Szeged közelségével, autópálya keresztezésével nem igazán a végtelen alföldi pusztaságról szól. A 3 db útba eső település lehetőséget ad a frissítésre és az aszfaltos utakon való gyors, bár nem éppen lábbarát haladásra. A célállomás kulturális érdekességet is tartogat számunkra. A Pallavicini kastélyban a 19.sz.-i dél-alföldi arisztokrácia és a különböző társadalmi rétegek életét is bemutató kiállítás látható. A település a nagy tiszai árvíz károsultjainak segítséget nyújtó Pallavicini Sándor őrgrófról kapta a Sándorfalva nevet.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .