Gyere ki! – nem a hóra, a természetbe….:-)

A szervezet, ha huzamosabb ideig nem jut természetes fényhez, ún. hibernáló üzemmódba kapcsol, ami lassítja az anyagcserét és csökkenti az immunrendszer ellenálló képességét. A D-vitamin termeléséhez, és általa a jól működő immunrendszerhez és a nyugodt hangulathoz elengedhetetlen egy kis napfény! 

Nemcsak az otthonmaradással van a baj: az irodai lét, sőt még az edzőtermi órák sem jelentenek egészséges kimozdulást, hiszen a kielégítő lelki és testi jólét kulcsa a szabad levegőn töltött idő. Egy kutatás szerint, azok, akik kint edzenek kisebb eséllyel lesznek depressziósak, mint azok, akik konditerembe járnak. Összességében elmondható, hogy napi 20 perc szabadban töltött idő mindannyiunk egészségére ráfér – tavasszal pedig ez igazán nem kerül nagy erőfeszítésbe. 

A Nordic Walking poztív egészségügyi hatásait a természet közelsége, a madárcsicsergés és önmagában a „kinti lét” is felerősíti.

Tarts velünk, gyere a SzegediNordic-csapatba és érezd jól magad! 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .